Főoldal > Már BPS-es vagyok > Hogyan tudok diákigazolványt igényelni?

Hogyan tudok diákigazolványt igényelni?

Diákigazolvány igénylés folyamat:



Ha szeretnétek diákigazolványt igényelni, a következőket kell tennetek:

0. Teljesítsétek az összes, beiratkozáshoz szükséges lépést. Csak azután tudunk diákigazolványt igényelni, hogy hivatalosan beiratkozik hozzánk egy gyerek, tehát pl a befogadó nyilatkozatnak el kell jutnia a korábbi sulijába és ott le kell adminisztrálniuk, hogy elengedik őt.

1. Szerezzetek NEK-azonosítót! A diákigazolvány igényléséhez szükséges NEK azonosító az ország bármelyik kormányablakában, okmányirodájában igényelhető. Mi szükséges a NEK azonosító (adatlap) igényléséhez?
- A szülő okmányai: lakcímkártya és személyi igazolvány (vagy útlevél,
vagy kártya formátumú jogosítvány)
- A gyermek okmányai: lakcímkártya és személyi igazolvány, vagy
útlevél.
Ha a gyermek már rendelkezik személyi igazolvánnyal, vagy útlevéllel, akkor elegendő egy szülővel megjelenni a kormányablakban/okmányirodában a NEK adatlap kiállításához.

Javasoljuk, hogy foglaljatok időpontot. Ezt megtehetitek a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon vagy a https://idopontfoglalo.kh.gov.hu központi időpontfoglaló rendszeren kereszül is.

A NEK-adatlapok érvényességi ideje 5 év, tehát ha megvan egy korábbi NEK-adatlap, ami nem régebbi 5 évnél (és a képpel is elégedettek
vagytok), azt is nyugodtan megadhatjátok.

2. A megszerzett NEK adatlapot és a NEK-azonosító számot töltsétek fel itt:

  https://my.budapestschool.org/profile/ideírdbeagyerekstudentidját/nek

3. Az elkészült diákigazolványokat a suliban vehetik majd át a gyerekek.

Nekünk már tegnapra kell diák, mit tehetek? Hivatalosan az igényléstől számítva 10-15 napon belül készül el egy igazolvány, de mivel még nincs tapasztalatunk, nem ígérünk semmit. Viszont ha már beiratkoztatok, van lehetőség ideiglenes diákigazolvány igénylésére. Az igényeteket jelezzétek a support@budapestschool.org email címen, és hamarosan elküldjük nektek az igazolást.