Szülőként hogyan segíthetek?

Kérdés:
Hogyan tehetünk szülőként a kezdeményezés sikeréért? Számítotok-e aktív közreműködésre a családok részéről (ki-ki mivel/hogyan tud/akar)?

Válasz:
A leginkább azzal tudtok szülőkként, hogy bíztok a rendszerben és a tanárokban. És amikor valami miatt nem érzed jól magad, akkor azonnal szólj a mentorodnak, hogy együtt találhassunk megoldást. Dolgozzunk együtt. Gondolkozzunk együtt. Gyere el a szülői találkozókra nyitott gondolkodással.

Mi úgy gondoljuk, hogy együttműködve, egymást megismerve tudjuk a legjobban segíteni a gyerekek fejlődését. Ennek az egyik legfontosabb része az, hogy nálunk a gyerekek egyéni tanulási céljait a gyerek, a tanár és a szülő együtt határozzák meg. Ezért azzal tudsz segíteni, ha nyitottan és aktívan részt veszel ebben a folyamatban.

Az egyes mikroiskolák közössége más-más mértékben vonja be a szülőket. Ha tudsz egy kedvezményes beszerzési forrást például valamire, akkor azzal, ha mondjuk hobbid a fotózás és szívesen megtanítod az érdeklődő gyerekeket egy rendszeres fotóklubban, akkor azzal. Van iskolánk, ahol rendszeresen együtt kirándulnak a családok, van ahol az adventi időszakban minden nap más szülő vállalt egy délelőtti mesés foglalkozást a gyerekeknek, ez mindenkinek a saját döntése volt.

Hasonló kérdésekkel érdemes ellátogatnod egy nyílt napunkra vagy az online tájékoztatóinkra. Ezekről a Budapest School Facebook oldalán tájékozódhatsz.