Főoldal > Érdeklődők a BPS iránt - Általános tudnivalók > BPS-ről általában > Mi az iskola oktatási filozófiája, a gyerekekhez való viszonya?

Mi az iskola oktatási filozófiája, a gyerekekhez való viszonya?

Kérdés:
Szeretnék az iskola oktatási-, tanrendi szerkezetéről, a gyerekekhez való viszonyról, a pedagógiai elvekről konkrétabb informáciokhoz jutni! 

Válasz:
A BPS alapelveit itt érdemes elolvasni. Arra ösztönözzük a gyerekeket, hogy saját indíttatásból és önállóan tanuljanak, de tudják, mikor kell segítséget kérniük. Az a feladatunk, hogy felkeltsük és fenntartsuk a kíváncsiságukat, megszerettesük velük a kihívásokat, valamint fejlesszük szociális érzékenységüket és érzelmi intelligenciájukat. Nem akarjuk, hogy mindent megjegyezzenek, amiről szó esik. Azt szeretnénk, hogy értsék az összefüggéseket, és – az iskola falain kívül is – alkalmazni tudják a tanultakat. Ez felkészíti őket arra, hogy a komplex kihívásokra mindenkor megfelelően reagáljanak.

Az iskolára olyan biztonságos közegként tekintünk, ahol a gyerekek az egyéni tempójukban, igényeiknek megfelelően haladhassanak, ahol a tanár, a gyerek és a szülők közösen alakítják az egyéni tanulási célokat, ahol szabad hibázni, hiszen a hibákból tudunk a legjobban tanulni, ahol mindenki megkapja a szükséges időt és teret arra, hogy eleget gyakoroljon a fejlődéshez